033 480 22 44
info@wonnink.nl
Veelgestelde vragen

Bezoek nu onze showroom

Siliciumweg 34
3812 SX Amersfoort (routekaart) Showroom impressie

Meer informatie

Rolluiken

Bij het woord rolluiken denken mensen vaak alleen aan rolluiken voor woningen. Die rolluiken worden vaak minirolluiken genoemd. Er is echter veel meer mogelijk op het gebied van rolluiken. Naast de gewone rolluiken voor particulier gebruik, leveren wij ook industriële rolluiken of rolhekken. In ons assortiment zitten daarnaast brandwerende of brandvertragende rolluiken.

Minirolluiken zijn zonwerend, warmtewerend, inbraakvertragend, geluidsisolerend en koudewerend. Ze bestaan uit een pakket van lamellen die u omhoog en omlaag kunt doen. De lamellen zijn gemaakt van aluminium. Ze zijn dubbelwandig met in het midden een schuimlaag.

Industriële rolluiken worden vaak gebruikt als beveiliging en inbraakwering bij winkel- en bedrijfspanden. U kunt ze ook gebruiken om delen van uw bedrijfspand af te sluiten. De luiken zijn gemaakt van stalen lamellen en zijn geschikt voor binnen- en buitenmontage. Er zijn dichte hekken van staal of aluminium, maar u kunt ook kiezen voor een opengewerkt rolhek of een transparant rolluik. Er zijn industriële rolluiken die vandalismebestendig of stormbestendig zijn, er zijn warmte- en koudewerende rolluiken, ventilerende rolluiken, geluidsisolerende rolluiken enzovoorts. Voor bijvoorbeeld banken zijn er zelfs rolluiken die beschermen tegen explosies en kogels.

Speciaal tegen brandgevaar leveren wij ook brandvertragende rolluiken. Brandvertragende rolluiken of gordijnen kunnen worden aangesloten op de brandmeldinstallatie, zodat ze automatisch naar beneden worden gestuurd als er brand is. Ze kunnen de brand gedurende 90 minuten isoleren in een bepaalde ruimte.

Download hier de brochure van Luxaflex rolluiken

Rolluiken

Bediening: